Menu

Pilota | Miércoles, 13 Enero 2021 09:41

Els clubs de la província de València són els que més títols han guanyat en 2020

Els clubs de la província de València són els que més títols han guanyat en 2020

A la província de València, Borbotó. A la província d'Alacant, Parcent i a la província de Castelló, Onda van ser els clubs que més títols van aconseguir

L'any 2020 ha sigut un any molt complicat a causa de la pandèmia de la Covid-19, malgrat això, la Federació de Pilota Valenciana ha fet uns grandíssims esforços juntament amb els clubs, escoles i Ajuntaments perquè totes les competicions es pogueren celebrar. A l'inici de l'any, tota l'activitat esportiva es va paralitzar a causa del confinament domiciliari per a pal·liar la pandèmia de la Covid-19 al nostre país, per la qual cosa no es va poder tornar a competir fins al mes de juliol. Amb tot això es van perdre molts mesos de competició, per això a principis de juny, la Federació de Pilota Valenciana va haver de reestructurar i adaptar totes les competicions que es van quedar a mig fer, amb l'única fi de donar la possibilitat als clubs de pilota de poder competir en cadascuna de les competicions, que any a any han anat disputant. Ja en 2021, es pot dir que s'han disputat totes les competicions del 2020, tot i que no ha sigut com inicialment s'esperava.

Per part seua, els clubs de pilota també van fer un gran esforç, per tal de disputar les competicions en les quals sempre han jugat, adaptant-se a les noves reestructuracions que van fer possible que es pogueren disputar totes les competicions. Entre tots els clubs de pilota, cal destacar per damunt de tots al de Borbotó, que ha acabat aconseguint en aquest 2020 un total de 12 títols, 7 en competicions per equips i 5 en competicions individuals. També mereix un especial esment, el club de Meliana, que ha acabat l'any amb 8 títols, 6 en competicions per equips i altres 2 en competicions individuals. En el tercer escaló del podi, apareixen els clubs de Riba-roja, Parcent i Bicorp, aquests tres clubs han aconseguit 6 títols cadascun d'ells. Empatats a 5 títols han acabat El Puig, Massalfassar, Massamagrell i Pelayo, mentre que clubs com Onda, Manises, Torrent, Faura, Montserrat i El Genovés han guanyat 4 títols cadascun.

Quant als millors clubs que han aconseguit els títols de les primeres categories, destaquen amb dos títols aconseguits els clubs de Borbotó, amb l'Autonòmic Tall Engonals Femení de Galotxa i el Interpobles Femení de Galotxa, el club de Bicorp, amb l'Autonòmic de One Wall Femení i l'Autonòmic de Raspall trios Femení, el club de Parcent, amb l'autonòmic de One Wall Masculí i l'Autonòmic de Pilota Grossa, i el club del Genovés, amb l'Autonòmic de Raspall trios Masculí i l'Autonòmic de Raspall parelles Masculí. Els altres clubs que també han aconseguit algun títol en les màximes categories són, Alfara de la Baronia, Riba-roja, El Puig, Faura, Montserrat, Benidorm, Relleu, Castell de Castells, Pelayo, Beniparrell i la Pobla de Vallbona.

Mentre que, en les competicions individuals de primera categoria, el millor club ha sigut el de Bicorp, ja que ha aconseguit l'individual de One Wall Femení i l'individual de Raspall Femení. Els altres clubs que han aconseguit algun títol individual han sigut, Quart de Poblet, Paterna, Massamagrell, Beniparrell, Parcent i Gavarda.

Si observem el podi de títols del 2020 per províncies, els clubs de la província de València són els que més títols han aconseguit amb 109 títols, 75 en competicions per equips i 34 en competicions individuals. Els clubs d'Alacant han guanyat un total de 26 títols, 22 en competicions per equips i 4 en competicions individuals. Mentre que la província de Castelló, compta amb 6 títols, 5 d'equips i 1 individual, aconseguits pels clubs d'Onda i Castelló de la Plana.

Comentarios

volver arriba