Menu

Fent El Gamba | Jueves, 09 Julio 2020 12:50

El Palau de la Música i Àpunt col·laboren per difondre l'activitat musical del recinte municipal

El Palau de la Música i Àpunt col·laboren per difondre l'activitat musical del recinte municipal

El conveni signat entre les dos entitats contempla, entre altres, l’emissió del recital del Nou d’Octubre, concerts de l’Any Iturbi i activitats infantils.

Tres concerts oferits a la sala Garcia Navarro del Palau de la Música de València durant el mes de juliol seran emesos en diferit a través d’À Punt Mèdia. Este és el primer dels compromisos de l’acord de col·laboració signat entre l’Organisme Autònom Municipal del Palau de la Música, Congressos i Orquestra de València (OAM) i la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació de la Comunitat Valenciana (SAMC). Segons este conveni, les dos entitats públiques es comprometen «a treballar conjuntament per a difondre les activitats musicals programades que han resultat afectades per la situació d’alarma i el període de tornada a la ‘nova normalitat’, condicionades per les mesures de prevenció extraordinàries que s’han ordenat per als esdeveniments musicals i culturals amb assistència massiva de públic».

La segona cita serà el 7 d’octubre, quan l’Orquestra de València interpretarà a la sala de les Arts el concert gratuït previst per a commemorar el Dia de la Comunitat Valenciana. La promoció, difusió i cobertura informativa d’este acte estarà a càrrec d’À Punt Mèdia, que emetrà en diferit el concert el Nou d’Octubre, tant per ràdio com per televisió i amb difusió a través del web i les xarxes socials.

D’altra banda, amb motiu del 125 aniversari del naixement del pianista, compositor i director d'orquestra valencià José Iturbi, l’OAM té previst organitzar una sèrie de concerts. El 28 de novembre, dia en què es compleix el 125 aniversari, el pianista Joaquín Achúcarro oferirà un concert al Teatre Principal de València. Tant per a aquest concert com per a altres de la temporada 2020-2021 de l’OAM i que es puguen programar dins de la celebració de l’Any Iturbi, À Punt Mèdia farà una cobertura informativa específica i diferenciada.

Este conveni també renova la col·laboració en el marc de les activitats infantils i educatives a través del programa Menut Palau, impulsat per l’OAM, i de La Colla d’À Punt, «sempre amb l’objectiu d’ajudar a introduir els xiquets i xiquetes en la cultura musical i a aprendre a gaudir d’un oci de qualitat».

En general, tal com ha informat la regidora de Recursos Culturals i presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, «amb este acord, el primer signat amb una televisió valenciana, s’acosta la música a les cases dels valencians i les valencianes».

«D'una banda, el conveni ens ajuda a difondre el nostre treball, la nostra orquestra, els nostres músics i la programació que fem i el públic demanda», ha explicat la regidora, en celebrar la mesura «, ja que no sabem com evolucionarà la pandèmia, no sabem els aforaments reals que tindran els auditoris». «Per això –ha conclòs.- ens sembla encara més important que els concerts puguen ser retransmesos per la televisió pública valenciana. Crec que la gent ho agrairà».

Per la seua banda, el director d'À Punt Mèdia. Alfred Costa, ha considerat este conveni com «una oportunitat de la cadena per a demostrar que el servici públic està per a ajudar, difondre i promoure totes les activitats de caràcter cultural o patrimonial que té la Comunitat Valenciana».

«El Palau de la Música té una riquesa patrimonial i un calendari d'activitats que és envejable per tot el món. I Àpunt serà una finestra per mostrar-la tothom, especialment després de tres mesos de sequera», ha manifestat.

Els responsables de les dos entitats públiques també han parlat de la intenció d’estendre la col·laboració a altres esdeveniments produïts, impulsats o acollits per l’OAM, com ara el Festival de Jazz, els cicles Emergents i Pop-Rock, els concerts de cambra a l’Almodí o qualsevol altre que les dues parts consensuen.

Disposem de material gràfic.

www.valencia.es

Comentarios

volver arriba