Menu

Jueves, 20 Agosto 2020 10:40

València Basket inicia la pretemporada

València Basket va començar el dimecres 19 d'agost la pretemporada amb el primer entrenament del grup i la primera roda de premsa del seu tècnic, Jaume Ponsarnau, que encara ja la seua quarta temporada com a taronja. 

Encara que molts dels jugadors ja portaven alguns dies, alguns fins i tot setmanes, treballant a la nostra ciutat de manera individual o en grups molt reduïts, el dimecres 19 d'agost ha sigut la primera vegada en esta pretemporada en la qual la plantilla professional masculina del Valencia Basket s'ha reunit per a dur a terme el seu primer entrenament col·lectiu de la pretemporada 2020-21.

L'absència de competicions internacionals de seleccions i de problemes físics en este inici ha permés que els 14 jugadors de la plantilla taronja hagen saltat este matí a la pista de la Fonteta, incloent les cinc incorporacions que hui s'estrenaven en el treball com a jugadors de Valencia Basket: Martin Hermannsson, Klemen Prepelic, Nikola Kalinic, Derrick Williams i Jaime Pradilla. Acompanyant a la plantilla professional, este matí han treballat amb el grup els joves de L’Alqueria del Basket Tomas Pavelka i Hilmar Henningsson.

El conjunt taronja mantindrà esta dinàmica de treball diari, amb dia del descans el diumenge 23, fins que afronte el seu primer test de pretemporada el divendres 28 d'agost a les 19.30 hores, quan es mesurarà al Club Joventut de Badalona a Salou.

El tècnic taronja va oferir també la primera roda de premsa després de l'entrenament on va valorar l'esforç de l'entitat per millorar la plantilla:

Creiem fermament que creixem respecte a la temporada passada. A l'estiu vam tindre alguna no continuïtat que no volíem, però hem trobat en el mercat molt bons recanvis. A part dels jugadors amb els quals volíem millorar l'equip, crec que hem crescut i que tenim més arguments per a ser més competitius: versatilitat, qualitat física i talent. El que passa és que tot això s'ha de conjuntar. A vegades confonem, especialment en els esports col·lectius, que la suma d'individualitats, que és molt clar que són molt bones les que tenim, et fa més competitiu. I no és així, el que hem de fer és harmonitzar les virtuts que tenim, que són moltes, per a dur-les a terme com a equip. Este és el procés, per a això està la pretemporada i estem molt il·lusionats de dur-la a terme

En el tret d'eixida de la preparació d'una temporada amb molta incertesa, el tècnic taronja considera que la millor manera d'afrontar-ho és mirar l'exemple dels bombers: “Un bomber ha d'estar preparat per a apagar focs i anar a accidents, no està tot el temps apagant focs o anant a accidents. I nosaltres hem d'estar preparats en tot moment per a competir. I eixe serà el pla. Sabem que en esta preparació pot haver-hi eventualitats però estem en un lloc en el qual hi ha unes condicions molt bones per a treballar fins i tot en estes realitats. I estarem preparats sempre per a competir”.

Ponsarnau revela que la seua intenció en estos primers dies és “entrenar a partir d'establir una filosofia de joc una miqueta més oberta perquè els jugadors facen les coses que saben fer i les ensenyen. I intenten a través d'elles connectar amb la resta de jugadors. Però alhora anar centrant coses que són importants per a la filosofia que volem tindre de cara al fet que tots vagen entrant. Hem d'anar molt ràpid i en este sentit el procés l'han de liderar els jugadors que ja estaven. Crec que estem en bon camí, perquè les primeres sensacions amb el grup tant amb el que són les persones com amb els jugadors són bones i construirem un projecte que siga el més ambiciós possible. Però a partir de que hem d'anar construint qualitat”.

Preguntat sobre els objectius d'esta temporada, Jaume recalca que “tinc el privilegi d'entrenar una altra vegada a un equip millor del que mai haja entrenat. I de fer-ho en un club que ha confiat en mi després de quatre anys d'estar treballant. Els defectes i les virtuts són molt clars en esta realitat. Evidentment quan tens més possibilitats també les exigències dels resultats seran molt altes. Però a mi sempre m'aneu a escoltar parlar de desitjos. De tindre la màxima qualitat possible, de construir-la, de ser el més competitius possible. Desitjos de defensar bé, d'atacar bé i que el nostre públic estiga molt feliç amb nosaltres. Perquè el desig és la millor arma per a aconseguir les màximes coses que puguem aconseguir”.

 

Vídeo

Comentarios

volver arriba